Leverans från finland

Vi brukar beställa lite prylar från Finland och det var inget undantag denna gång heller. Dock var leveransen inte riktigt som vi hade tänkt oss.

I paketet som vi fick fanns en folder, i foldern kunde man se att folk kryssat i olika saker, antal samt kostnad. Först trodde jag att det var något som företaget skickat med för att påvisa att de packat ner allt vi beställt, alltså en packlista. men om det nu var en packlista så såg den allt udda ut eftersom det fanns massor av kakor och godisar på “packlistan”.

Eftersom allt står på finska så hade jag svårt att veta vad det stod, men så kom jag på att man kan ju översätta text direkt via mobilkameran (Jag vet, det är sjukt) och i översättningen så stod det.

Tjäna pengar till klassen, våra kakor och godisar är bla bla bla.

Någon har råkat skicka med beställningsunderlaget som någon klass har använt sig av.

Jag bestämde mig för att ringa till företaget försöka förklara med min dåliga engelskan vad som hänt och till slut så redde vi ut det. Mycket riktigt, det var någon som råkat skicka med den eller tappat i den utan att märka det. Jag scannade in allt till datorn och mejlade över underlaget till dom samt att jag postade tillbaka just originalet om det nu var så att de behövde originalet.

Detta var för ca 1 vecka sen, idag fick jag ett paket från samma företag, dock hade vi inte beställt något. Skumt. Vet ni vad som fanns i? en kakburk och en burk godisar med en lapp där det stod tack! Så uppskattat!